De toenemende activiteiten van beleggers op het Litecoin-netwerk zijn een voorbode voor Bitcoin (BTC), dit stelt de analist Willy Woo. In een tweet laat hij aan de hand van twee grafieken zien waarom hij dit denkt. 

Woo baseert zijn uitspraak op on-chain activiteiten, oftewel activiteiten die op de blockchain van Litecoin plaatsvinden. Deze nemen volgens hem toe terwijl de activiteiten binnen het Bitcoin-netwerk nog consolideren:

“Ik gebruik on-chain activiteiten van beleggers, wat me een idee geeft van waar het heen zou kunnen gaan; LTC is al zeer bullish terwijl BTC nog aan het consolideren is na een vroege bull swing.”

De eerste grafiek in Woo’s tweet is een grafiek met daarop de koersen van litecoin en bitcoin. Beide tonen grote gelijkenissen, wat overigens geldt voor de meeste top 5 cryptocurrencies. Echter valt Woo op dat de litecoin koers al door een belangrijke weerstandszone is gebroken.

De tweede grafiek is een grafiek met daarop de activiteiten van beleggers op beide netwerken. De lijn die door de zigzaggende lijn heen loopt is het gemiddelde van deze activiteiten. Zoals te zien is stijgt deze gemiddelde lijn op de grafiek van Litecoin, terwijl die van Bitcoin nog zijwaarts beweegt.

Volgens Woo is dit dus mogelijk een voorbode voor wat er mogelijk met Bitcoin kan gebeuren in de nabije toekomst; meer activiteiten van beleggers op het netwerk met als gevolg een mogelijk stijgende BTC koers.

Uiteraard is dit geen garantie dat de koers ook daadwerkelijk gaat stijgen. Verschillende analisten gebruiken verschillende technieken om een analyse te kunnen maken. Maar zoals altijd geldt; in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.