De ontwikkelaars van Telegram Open Network (TON) hebben gereageerd op de rechtszaak die werd aangespannen door de Securities and Exchange Commission (SEC) naar aanleiding van de ICO die Telegram hield. Het team achter TON overweegt onder andere om de uitgifte van de cryptocurrency uit te stellen.

De SEC stelt in de aanklacht dat de ICO waarmee Telegram $1,7 miljard op wist te halen illegaal was omdat het bedrijf volgens de SEC niet-geregistreerde effecten verkocht. De toezichthouder stelt dan ook dat Telegram “onmiddellijk stopt met uitgeven van effecten in de vorm van een digitale activa”. De hoorzitting zal op 24 oktober plaatsvinden, wat vlak voor de lancering van TON op 30 oktober is. Het zal daarom spannend worden wat er uit deze zaak voortkomt.

Telegram Open Network verduidelijkt de situatie waarin het verwikkeld is in een brief aan hun investeerders en bespreekt daarin mogelijke oplossingen voor het probleem. Zo overweegt het de lancering van de TON cryptocurrency uit te stellen. In de brief staat dat ontwikkelaars de afgelopen 18 maanden actief met de SEC hebben samengewerkt en feedback hebben ontvangen over de TON-blockchain. De beslissing van de SEC heeft het team dan ook behoorlijk verrast, blijkt uit de brief:

“We waren verrast en teleurgesteld dat de SEC de zaak in deze omstandigheden heeft aangespannen. We zijn het niet eens met de argumenten van de SEC.”
Momenteel zijn ontwikkelaars van het project en hun consultants op zoek naar de beste manier om de situatie op te lossen. Zo legt het team in de brief uit:
“We blijven onderzoeken hoe de situatie het beste kan worden opgelost in het belang van de stakeholders, inclusief maar niet beperkt tot het beoordelen of de datum waarop de cryptocurrency gelanceerd wordt, moet worden uitgesteld.”