PricewaterhouseCoopers Luxembourg, de Luxemburgse tak van het wereldwijde auditbedrijf, zal vanaf 1 oktober cryptocurrency als betaalmethode gaan accepteren. Dit maakt het bedrijf op dinsdag 3 september bekend in een aankondiging. 

PricewaterhouseCoopers, of PwC, staat bekend als een van de ‘Big Four’ auditbedrijven. Het bedrijf is actief in 158 landen en heeft ongeveer 250.000 werknemers. In 2018 behaalde het een omzet van $41,3 miljard.

In de aankondiging stelt het dat bitcoin (BTC) zijn belofte als het eerste peer-to-peer-betaalnetwerk tot nu toe waar heeft gemaakt. Wel zijn er een aantal uitdagingen waarmee het netwerk mee te maken heeft gekregen en schrijft het dat Bitcoin “een moeilijke jeugd” doormaakt. 

Toch ziet PwC Luxembourg de technologie als de economische standaard voor de middel- en lange termijn. Het wilt zichzelf profileren als early adopter en hoopt door crypto-betalingen te accepteren dat het kan laten zien dat het naar de groeiende vraag uit de markt luisterd. 

Volgens de Blockchain & Crypto-activa leider, Thomas Campione, is het belangrijk dat het bedrijf zich blootstelt aan de nieuwe technologie. Hij stelt in de aankondiging:

“Als onderdeel van de marktevaluatie van het bedrijf werd al snel duidelijk dat we niet konden blijven investeren in de sector, het promoten, oplossingen voor klanten bouwen en hun transformatie ondersteunen terwijl we er niet zelf aan blootgesteld worden. Onze rol is om het voortouw te nemen.”

Welke cryptocurrencies het vanaf 1 oktober zal gaan accepteren is op dit moment nog niet duidelijk. PwC Luxembourg is overigens niet de eerste divisie van PwC dat crypto-betalingen accepteert, PwC Hong Kong accepteert namelijk al sinds 2017 betalingen in cryptocurrency.