Qtum

Qtum is de naam van zowel een cryptocurrency als blockchain-netwerk. Het project wordt actief bijgehouden door de speciaal opgerichte foundation. Bitcoin is de basis van deze cryptocurrency maar de techniek achter Qtum is uitgebreider. Zo ondersteunt het onder andere smart contracts en de decentrale applicaties (DApps).

Hoe Qtum kopen?

De cryptovaluta Qtum is te koop bij slechts een paar sites. Gelukkig kun je hier wel met de Belgische betaalmethode Bancontact betalen. Voor een wallet raden wij de Ledger Nano S hardware wallet aan. Beleg natuurlijk nooit meer dan je kunt verliezen. Cryptomunten staan bekend om snel in waarde te veranderen, zowel in positieve als negatieve zin.

Wat is Qtum?

Qtum (uitgesproken als kwantum) is een blockchain die zich richt op Value Transfer Protocol (VTP). Het project heeft een non-profitorganisatie achter zich die opkomt voor zowel de cryptovaluta als de achterliggende blockchain.

De blockchain van het project maakt gebruik van de Proof of Stake (PoS) techniek. Veel van de onderdelen zijn gebaseerd op de originele Bitcoin-code. Daarnaast kan ook de Ethereum Virtual Machine (EVM) worden toegepast door Qtum dankzij de Account Abstraction Layer technologie.

Door nieuwe technologie als Account Abstraction Layer te gebruiken gelooft het project dat het de stabiele basis van Bitcoin kan gebruiken. En door te communiceren met EVM, ook smart contracts en DApps mogelijk worden. In principe is het project dus een combinatie van de stabiliteit van Bitcoin en de nieuwe technieken die Ethereum met smart contracts meebrengt.

Bij Qtum is het niet noodzakelijk dat gebruikers de volledige geschiedenis van de blockchain downloaden. Dit komt omdat het project gebruik maakt van Simple Payment Verification (SVP). Door gebruik te maken van SVP kunnen deelnemers met een light wallet alsnog smart contracts uitvoeren. Voorbeelden van light wallets zijn mobiele apps voor de smartphone of tablet.

Bekijk onderstaande Engelstalige video voor een heldere uitleg:

Qtum koers en actuele waarde

De waarde van cryptovaluta wordt bepaald door vraag en aanbod op verschillende brokers en exchanges. Het combineren van de technieken van Bitcoin en Ethereum maakt volgens sommige Qtum een erg interessant project. Onder andere PwC, een internationale accountant firm, kondigde eerder interesse aan in het blockchain-project. In de koersgrafiek hieronder is de koers van de digitale token weergegeven en de waarde uitgedrukt in euro.

Qtum
4.7 (93.33%) 12 votes