De bitcoin (BTC) prijs schommelt nog altijd tussen de $11.000 en $10.500. De grote vraag is nu: Gaan we omhoog of naar beneden? Om daar een inschatting van te kunnen maken kijken analisten naar technische en fundamentele factoren. Bij de fundamentele factoren is nu mogelijk een bullish signaal te zien!

Onlangs liet Arcane Research, een bedrijf dat analyses uitvoer op on-chain gegevens, weten dat het aantal bitcoins dat op exchanges staat een tweejarig dieptepunt heeft bereikt. De onderzoeker spreekt over een netto uitstroom van 365.781 bitcoins. Kortom, de balans op de exchanges nam met 365.781 BTC af.

Dit zou een positief teken kunnen zijn, schrijft Arcane Research:

“De bitcoin stortingen op grote exchange dalen verder en bevinden zich op dit moment op het laagste niveau sinds november 2018.

Dit zou in de toekomst kunnen betekenen dat er een lagere verkoopdruk zal zijn, aangezien minder ‘hodlers’ bereid zijn om te verkopen en winst te pakken.”

Maar waarom is dit bullish? Dat is eigenlijk vrij simpel. Wanneer er meer bitcoins naar exchanges toe stromen dan kan dit een indicator zijn dat meer investeerders hun bitcoins willen verkopen op de exchange. Vindt er een uistroom plaats, zoals nu, dan kan dit een indicator zijn dat investeerders hun bitcoins op hun eigen wallets zetten in afwachting van hogere prijzen op de lange termijn.

Uiteraard kan men niet uitgaan van een enkel signaal als deze. Traders en analisten kijken daarom naar het gehele plaatje waarin ze fundamentele factoren als deze en technische factoren als prijsactie meenemen. Desalniettemin is het feit dat er meer bitcoins van exchanges wegstromen een bullish signaal!