NEO

NEO is de naam voor zowel een cryptocurrency als het achterliggende blockchain-project. Voorheen stond NEO bekend als Antshares. De munt kent een grote aanhang in Aziatische landen, vooral in China is het project immens populair en wordt het gezien als de ‘Chinese Ethereum’. Deze pagina laat zien hoe je NEO kopen kunt en het huidige koersverloop van de afgelopen maand.

Hoe werkt NEO kopen?

Wie wilt beleggen of investeren in een digitale valuta, doet dit door ze te kopen met euro’s of andere cryptocurrencies. NEO kopen kan bij de sites die hieronder in de tabel staan. Houd er rekening mee dat het investeren in cryptovaluta altijd risicovol is en je dus je inzet kunt verliezen. Een veilige wallet voor deze munt is de Ledger Nano S.

WebsiteBancontactBankoverschrijving
BitvavoNeeJa

Wat is NEO?

Het Chinese bedrijf Onchain is de ontwikkelaar achter de ‘Chinese Ethereum’. Het project had eerst de naam AntShares (ANS), maar heet sinds 24 juli 2017, NEO. Net als Ethereum (ETH) biedt de blockchain van NEO ondersteuning voor smart contracts. Door deze toepassing is het mogelijk om processen en transacties te automatiseren op het netwerk van de cryptocurrency. De contracts staat ook wel bekend als NeoContracts.

Doordat de cryptomunt in Azië wordt opgezet en de website van het project eerst alleen in het Chinees beschikbaar was, lijkt de potentie van het project enorm. Al langere tijd wordt er door westerse bedrijven en consumenten naar China gekeken als het cryptoland. De markt voor cryptocurrencies lijkt in China ook totaal anders te zijn. Waar bedrijven als BTC Direct, Coinbase en Kraken in het westen een sterke marktpositie hebben, zijn zij in de Aziatische markten niet actief. De van oorsprong Chinese exchange Binance daarin tegen biedt haar diensten wereldwijd aan.

Waar Bitcoin een paar jaar geleden veel weerstand kreeg van onder andere de Chinese overheid. Lijkt NEO geen last te hebben van de Chinese bureaucratie. Het lijkt zelfs steun te krijgen van het overheidsapparaat. Ondanks dat dit voor cryptovaluta misschien weinig uit maakt, is het voor financiële instellingen belangrijk om duidelijkheid van de overheid te krijgen.

Vaak wordt NEO vergeleken met Ethereum, dit is natuurlijk niet zo gek, beide platformen bieden smart contracts aan. Een ‘nadeel’ aan ETH is dat ontwikkelaars die aan de slag willen met het decentrale netwerk, de programmeertaal Solidity moeten leren. NEO heeft dit probleem niet, daar kunne ontwikkelaars de NeoContracts schrijven in talen zie zij al kennen. Bijvoorbeeld het populaire C# of JavaScript. Het zou hierdoor kunnen zijn dat bedrijven en onafhankelijke programmeurs ETH links laten liggen en voor NEO kiezen.

Bekijk onderstaande Engelstalige video voor een heldere uitleg over AntShares:

NEO koers en actuele waarde

Bij projecten zoals deze merk je gelijk dat er een actief team bezig is met de ontwikkeling van het platform. Het geheel oogt erg professioneel en de cryptomunt is al op meerdere markten verhandelbaar. De waarde van NEO wordt natuurlijk door niemand gegarandeerd en komt simpelweg tot stand door vraag en aanbod. In de grafiek hieronder kun je de actuele waarde terugvinden en het koersverloop zien van de afgelopen maand.

NEO
4.7 (94.29%) 14 votes