Ethereum zal de komende maanden grote upgrades doorvoeren. Veel mensen uitten echter hun zorgen over het netwerk dat zichzelf de “World Computer” noemt. Zo zou niemand ETH gebruiken en zou het schalingsprobleem van Ethereum wel eens de ondergang kunnen betekenen van het netwerk. Coinmetrics stelt echter dat het juist goed gaat met Ethereum, blijkt uit recent gepubliceerde gegevens.

De op een na grootste cryptocurrency en grootste altcoin op basis van marktkapitalisatie zal binnenkort overstappen op het proof-of-stakes (POS)-algoritme. Dit zou het schalen van het netwerk beter moeten laten verlopen. Volgens het POS-algoritme hoeven niet alle miners elke transactie te verifiëren, iets wat op dit moment voor problemen zorgt.

Een nieuw Coinmetrics-rapport getiteld “The Evolution of Ethereum Tokens” legt uit hoeveel het netwerk is veranderd en hoeveel het is gegroeid in de afgelopen periode. Het laat bijvoorbeeld zien hoe het netwerk wordt gebruikt voor onroerendgoedverzekeringen en als een programmeerbaar geldnetwerk. Daarnaast keek het naar het aantal transacties op het netwerk.

Met de ontwikkeling van Ethereum in de afgelopen twee jaar toont Coimetrics het verschil tussen de netwerkwaarde en de tokenwaarde. Het verschil tussen beide, vaak aangeduid als Network Value to Token Value (NVTV), neemt af, wat gunstig is voor Ethereum. Daarnaast neemt het aantal transacties met ERC20-tokens, cryptocurrencies die zijn gebaseerd op het Ethereum-netwerk toe. Dit is een goede indicator dat het netwerk als geheel aan het groeien is.

Het aantal transacties met ERC20-tokens is zelf groter dan het aantal transacties met ETH zelf. Kortom, het lijkt goed te gaan met het netwerk als geheel. De verwachting is dat de overstap op het POS-algoritme het netwerk efficiënter zal maken waarmee opschalen beter mogelijk zal zijn. Dit zou het netwerk nog verder kunnen laten groeien.