Bitcoin (BTC) stoeit eigenlijk al sinds eind 2019 met het prijsniveau bij $10.000. Gistermiddag was het opnieuw raak. De bulls konden BTC naar de $10.000 drukken nadat de koers met hoge snelheid door de $9.800 brak. Kon bitcoin dit keer wel uitbreken? Je leest het in deze bitcoin prijsupdate!

Sinds begin februari heeft de bitcoin koers de $10.000, een belangrijke psychologische grens, een aantal keer kunnen testen. Daarbij was de test in februari de indrukwekkendste. Toen kon bitcoin namelijk boven de $10.000 terechtkomen en tot aan $10.600 stijgen.

Hier kon de koers echter niet lang standhouden aangezien dit ook de periode was dat het coronavirus op kwam zetten en wereldwijd voor dalende koersen zorgde. De crisis zorgde ervoor dat bitcoin zelfs tot onder de $4.000 zakte. 

In de weken erop kon de koers weer aardig herstellen om op 8 mei de $10.000 weer te testen. Bitcoin kon dus binnen twee maanden tijd meer dan verdubbelen in waarde. Deze significante stijging kon echter niet door worden gezet. De $10.000 vormde namelijk weer sterke weerstand.

Sinds 8 mei heeft de bitcoin koers de $10.000 zo’n drie keer getest. Deze testen waren onsuccesvol. Gisteren aan het einde van de middag vond de meest recente test plaats. Ook toen lukte het de bulls niet om door te breken.

Kortom, de $10.000 vormt vooralsnog een enorme weerstand. Het helpt daarbij ook niet dat in dit prijsgebied een dalende trendlijn staat waar bitcoin sinds zijn recordprijs van $20.000 onder handelt. Daarnaast zijn er een aantal signalen die als bearish opgemerkt kunnen worden.

Op de dagelijkse grafiek is een duidelijke bearish divergence te zien. Terwijl de koers hogere highs lijkt neer te zetten, daalt de Relative Strength Index (RSI) juist. Dit duidt mogelijk op een situatie waarin de bulls kracht aan het verliezen zijn. 

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.805 op cryptocurrency-exchange Coinbase. De $10.000 vormt hier nog steeds het belangrijkste obstakel. Mocht BTC uit kunnen breken dan ligt het volgende obstakel bij $10.400 in de buurt. Naar beneden is de $9.700 voor de korte termijn belangrijk om in de gaten te houden. Hieronder vormt de $9.400 een belangrijk prijsniveau.