In een recente podcast van Lex Fridman deed Twitter CEO weer een aantal interessante uitspraken omtrent Bitcoin (BTC). Hij was, zoals zovaak, erg positief. Zo sprak hij de verwachting uit dat Bitcoin vooral voor Afrika een hoop kan betekenen.

Op de vraag wat Dorsey nou eigenlijk zo mooi vindt aan Bitcoin antwoordde hij:

“Ik denk dat de Bitcoin whitepaper een van de meest baanbrekende werken van de informatica is in de afgelopen 20 tot 30 jaar. Het is echt poëzie.”

Daarnaast stelt hij:

“Het mooie is dat niemand de richting van Bitcoin bepaalt. Er is niemand die het kan stoppen. We hebben dus iets dat organisch van aard is. Heel principieel in zijn originele ontwerp.”

Vervolgens werd Dorsey gevraag waar hij Bitcoin in de nabije toekomst, over 10 tot 20 jaar, ziet. Alhoewel niemand het precies weet, zegt Dorsey er het volgende over:

“Een wereldwijde digitale valuta is een zeer krachtig concept en ik denk dat niemand de gevolgen daarvan echt weet. Ik denk dat er veel positieve kanten aan zitten. […] Ik denk echter dat het een grotere invloed zal hebben op hoe de samenleving werkt.”

Het zal vooral Afrika zijn die voordeel kan halen uit Bitcoin en andere digitale valuta. Daarzijn volgens Dorsey ondernemers namelijk nog vooral bezig met hoe zij betalingen zo vloeiend mogelijk kunnen laten verlopen. Dit zou daarom de groei en innovatie van ondernemingen ernstig remmen. Met een digitale valuta als Bitcoin kan een ondernemer zich volledig focussen op waar zijn of haar bedrijf om draait, en niet op bijzaken zoals betalingen, aldus Dorsey.