Een van ’s werelds grootste wallet-providers, BitGo, heeft een advies uitgebracht voor zijn gebruikers. Het adviseert de gebruikers van zijn wallets de bitcoin SV (BSV) in hun BitGo-wallet om te zetten in bitcoin (BTC) of een andere ondersteunde cryptocurrency doordat BSV op het punt staat om een hard fork door te maken. Dit kondigt het bedrijf op 18 december aan in een blogartikel.

De hard fork van bitcoin SV, Genesis genaamd, zal voor problemen gaan zorgen bij BitGo. Onderdeel van de hard fork is namelijk dat het Pay-to-Script-Hash-protocol niet meer ondersteund zal worden, iets waar BitGo op dit moment nog gebruik van maakt. Hierdoor zullen BitGo-gebruikers met BSV in hun wallet de cryptocurrency niet meer kunnen ontvangen na de hard fork.

De hard fork zal naar verwachting in februari 2020 plaatsvinden. BitGo adviseert zijn gebruikers dan ook om een van de voorgestelde acties uit te voeren voor 4 februari 2020:

“Klanten moeten vóór 4 februari een van de twee acties ondernemen:
Neem contact op met BitGo via [email protected] om uw BSV-tegoeden naar Bitcoin te converteren
Verplaats BSV-fondsen naar een externe wallet”

Het nieuws kan hard aankomen voor de BSV-community nu een van de grootste wallet-providers hun cryptocurrency niet meer zal ondersteunen. Het blijft onduidelijk of dit uiteindelijk ook een negatief effect kan hebben op de koers van bitcoin SV.

Bitcoin SV is een afsplitsing van bitcoin cash (BCH), dat weer een afsplitsing van bitcoin is. BSV tracht de visie die Satoshi Nakamoto, de bedenker van bitcoin, te herstellen. Het splitste zich in december van bitcoin cash af en zag in 2019 aardige stijgingen. Nu is de altcoin echter meer dan 60% in waarde gedaald en er bestaan dan ook zorgen over de toekomst van de altcoin.