Het coronavirus zorgt wereldwijd voor enorme problemen. Ook de traditionele markten hebben flink te leiden onder de pandemie. Volgens de CEO van hedgefonds Three Arrow Capital, Su Zhu, kan de crisis echter positief zijn voor het koersverloop van bitcoin (BTC).

Three Arrow Capital is een groot hedgefonds dat geregistreerd staat in Singapore. Terwijl het virus relatief gezien een kleine impact heeft in Singapore, is het in de rest van de wereld een ander verhaal. Aandelen koersen kelderen en centrale banken doen er alles aan om deze dalingen in te perken door onder andere buy-backs uit te voeren.

Hoewel dit mogelijk even wat tijd geeft om adem te halen, is het onduidelijk wat er de komende maanden staat te gebeuren. Zhu verwacht echter dat bitcoin flink kan gaan stijgen. In een tweet stelt hij dat “dit het moment is waarop de Bitcoiners hebben gewacht.” Hij noemt vooral de opkomende markten als reden dat bitcoin kan gaan stijgen. Daar is de inflatie van de nationale valuta namelijk het sterkst.

Hij stelt dat de overheden van verschillende opkomende markten mogelijk failliet kunnen gaan. Daarnaast zou de Amerikaanse dollar flink in waarde kunnen gaan verminderen als gevolg van het bijdrukken van geld. Zhu ziet een prijsniveau van $50.000 daarom als een mogelijkheid voor bitcoin:

“Dit is eigenlijk het moment waarop de Bitcoiners gewacht hebben, verschillende opkomende markten prijzen nu een aanzienlijk risico in voor het mogelijke staatsbankroet van opkomende markten, de USD zelf heeft een inflatoire koers ingezet en het zal moeilijk zijn om daarvan te herstellen. Als de $BTC-koers dit prijsniveau vasthoudt, is 50K relatief snel mogelijk.”

Het blijft natuurlijk afwachten wat de koers zal gaan doen. Op 13 maart zagen we de BTC koers namelijk al flink kelderen toen ook de aandelenmarkten en de goudprijs onderuit gingen. Dit benadrukt nog maar eens dat het zeer onzekere tijden zijn voor vrijwel alle financiële markten.