Het crypto-bedrijf Square Crypto, dat eigendom is van Twitter CEO Jack Dorsey, heeft aangekondigd aan een development kit voor het Lightning Network te werken. Dit kondigde het bedrijf aan in een tweet op 21 januari. 

Met een dergelijke kit kunnen ontwikkelaars makkelijker aan een platform werken. Dit zou er onder andere voor kunnen zorgen dat het Lightning Network sneller wordt geïmplementeerd op andere platformen. 

Het Lightning Network is een schalingsoplossing dat bovenop de Bitcoin-blockchain is gebouwd. Doordat niet alle transacties via het Lightning Network een voor een hoeven te worden verwerkt, kunnen meer transacties per seconden worden gedaan. Een broodnodige oplossing voor Bitcoin aangezien het netwerk zelf geen grote hoeveelheden transacties aan kan.

Hoe het werkt is dat er een directe connectie tussen twee wallets wordt gelegd. Tussen die twee wallets kunnen vervolgens razendsnel transacties worden gedaan. Wanneer deze directe connectie wordt afgesloten, worden de balansen van de twee wallets bijgewerkt op de Bitcoin-blockchain. Kortom, de blockchain hoeft maar op twee momenten balansen bij te werken, terwijl er via de directe connectie duizenden transacties zijn uitgevoerd.

Square Crypto wil het ontwikkelen op het Lightning Network makkelijker maken. Zo beschrijft het bedrijf in het blogartikel:

“We bouwen een Lightning Development Kit (LDK) die ontwikkelaars van wallets en applicaties een gemakkelijke manier biedt om aangepaste ervaringen te creëren. LDK bevat een API, programeertaalbindingen, demo-apps en al het andere dat de integratie van Lightning gemakkelijk, veilig en configureerbaar maakt.”

De LDK zal het mogelijk maken om Lightning toe te voegen aan bestaande bitcoin wallets, waar normaal gesproken een aparte Lightning-wallet aangemaakt moet worden. Daarnaast willen de ontwikkelaars het mogelijk maken om met meerdere apparaten toegang te krijgen tot een Lightning-wallet.

Square Crypto noemt het een groot project echter is het project om die reden geschikt voor Square Crypto. Het bedrijf heeft namelijk een groot team aan ontwikkelaars en krijgt daarnaast ondersteuning van Blockstream, Lightning Labs en ontwikkelaars van over de hele wereld.