Volgens de Amerikaanse investeerder Robert Herjavec kan de prijs van bitcoin (BTC) in de komende jaren misschien wel vervijfvoudigen. Hij baseert zijn verwachtingen op de toekomst van elektronische betalingen en het gemak waarvoor consumenten meestal kiezen.

Niet iedereen zal de naam Robert Herjavec wellicht bekend in de oren klinken. Herjavec is echter bekend van het Amerikaanse televisieprogramma Shark Tank. Daarin proberen startups een aantal investeerders te overtuigen om te investeren in hun idee te investeren. Herjavec is een van de investeerders die overtuigd dienen te worden in het programma.

In een interview met Kitco, een nieuwsplatform gericht op de edelmetaalmarkt, stelt Herjavec een groot voorstander te zijn van bitcoin:

“Ik ben een groot voorstander van bitcoin en elektronische betalingen in de toekomst, maar ik denk dat we daar [massa-adoptie] nog ver vandaan zijn.”

Verder stelt hij dat de “de bitcoin-prijs op de lange termijn kan vervijfvoudigen.” Dit zou kunnen doordat “consumenten op de lange termijn altijd voor gemak kiezen.” Op dit moment zijn er echter nog een aantal uitdagingen waar de crypto-markt mee te maken heeft.

Zo zou de markt volgens hem te gefragmenteerd zijn. “Er is niet één bitcoin, maar veel verschillende soorten bitcoins.” Desalniettemin blijft Herjavec positief, hij stelde namelijk in een eerder interview met TheStreet dat bitcoin “zijn hoogtepunt zal doorbreken.”

De bitcoin prijs begon 2020 goed en steeg zodoende aardig. Tijdens het televisieprogramma Fast Money op CNBC ging analist Bryan Kelly dieper in op de mogelijke redenen waarom BTC kon stijgen.

Ondertussen lijkt de adoptie van bitcoin te versnellen. Onlangs maakte Square Crypto bekend dat het aan een Bitcoin Lightning Development Kit werkt waarmee ontwikkelaars makkelijker applicaties op deze schalingsoplossing kunnen bouwen.