Ripple, het in San Francisco gevestigde fintech-bedrijf, heeft aangekondigd dat het nu samenwerkt met meer dan 300 bedrijven die gebruikmaken van RippleNet voor internationale transacties. Dit is een groei van ongeveer honderd bedrijven sinds vorig jaar.

“Het aantal transacties via RippleNet, ons wereldwijde netwerk van banken, financiële instellingen en betalingsproviders, groeide jaar op jaar tienvoudig.”

Aldus Ripple in een onlangs verschenen rapport. Tijdens de Swell 2019-conferentie in Singapore vierde het bedrijf onlangs de eerste verjaardag van zijn op XRP gebaseerde betalingsoplossing xRapid, nu aangeduid als On-Demand Liquidity (ODL).

MoneyGram, een overboekingsdienstverlener, deed tijdens het evenement ook een aantal interessante uitspraken. Zo heeft het aangekondigd het gebruik van RippleNet uit te zullen breiden:

“Voor de eerste keer ooit kunnen we alle valuta’s verrekenen in enkele seconden, en vanwege al deze resultaten zullen we onze samenwerking met Ripple nog verder uitbreiden en we zijn verheugd om aan te kondigen dat we zijn begonnen met het uitvoeren van transacties in de Filippijnse peso met behulp van ODL.”

Het bedrijf kondigde daarnaast aan dat het zo’n 10% van de transacties tussen de Verenigde Staten en Mexico met ODL verwerkt. MoneyGram wil het gebruik van ODL “agressief” uit gaan breiden naar andere gebieden.

In juni beschreef Brad Ripple CEO Brad Garlinghouse de aankondiging van het Facebook-project Libra als een “massale oproep” aan banken om zich te realiseren dat ze niet langer alleen kunnen vertrouwen op technologieën zoals SWIFT om te overleven op de markt.

Facebook’s toegang tot de ruimte heeft naar verluidt geleid tot een enorme toename van registraties voor Ripple’s diensten. Dit zou mogelijk het gevolg kunnen zijn van het feit dat bedrijven Libra als bedreiging zien en dus up-to-date willen blijven met de technologieën die banken en andere bedrijven gebruiken.