Microsoft Azure heeft aangekondigd te starten met een nieuw project genaamd Azure Heroes. De tech-gigant gaat hiervoor de samenwerking aan met Enjin, een blockchain-project dat is gericht op games.

Azure Heroes is een nieuw systeem van Microsoft waarmee door een steentje bij te dragen in de community, badgers kunnen worden verdiend. Van elk van deze badgers worden er maar een aantal gemaakt en ze zijn persoonsgebonden.

Om in aanmerking te komen moet je jezelf nomineren of genomineerd worden door een vriend. Na dit te hebben voltooid mag je jezelf trots ‘Community Hero’ noemen. Microsoft geeft aan dat zij voor dit programma mensen kiest die hebben bewezen een impact te hebben gehad op datgene waar zij zich in verdiepen.

Het doel van deze samenwerking volgens Microsoft is om mensen te belonen voor moeite die zij in Microsoft Azure stoppen. Door bijvoorbeeld te bloggen over Microsoft Azure of bepaalde uitdagingen te voltooien worden mensen beloond met een badger.

Grotere beloningen in de vorm van zeldzame badgers worden uitgereikt aan personen die een buitengewone bijdrage leveren door bijvoorbeeld een compleet nieuwe code te schrijven, of aan mensen die hun bijdrage leveren met oog op inclusiviteit en respect voor anderen.

Wanneer je als ‘Community Hero’ een badger verdient krijg je een QR-code toegestuurd. Door deze met een scanner te lezen krijg je je badger toegekend.

Om de badgers te kunnen openen en bewaren is een Enjin Wallet nodig. Na de badger ontvangen te hebben kan deze hier worden bewaard, naar een andere wallet gestuurd worden of vernietigd worden als de badger niet meer gewenst is.

Momenteel zijn er vijf verschillende badgers beschikbaar voor de Azure Heroes. De beschikbaarheid van deze badgers varieert tussen de 10.000 en de 100.

Microsoft Azure Heroes is op dit moment beschikbaar in een aantal landen in West-Europa.