Investeringen in Grayscale’s digitale activa trustfondsen zijn het afgelopen kwartaal flink toegenomen. Dit meldt Grayscale in zijn recent verschenen kwartaalrapport voor het eerste kwartaal van 2020. Het investeringsbedrijf spreekt zelfs van een record aan instroom.

Grayscale is een investeringsbedrijf dat verschillende fondsen biedt voor insitutionele en retailbeleggers. Het bedrijf biedt onder andere de Bitcoin Trust en Ethereum Trust fondsen. In het recente kwartaalrapport zijn de cijfers positief:

“Grootste stijging in een kwartaal in de geschiedenis van Grayscale: Grayscale haalde $503,7 miljoen aan investeringen op in het eerste kwartaal van 2020. Dit is bijna het dubbele van het vorige kwartaal; wat $254,8 miljoen was. Nieuwe investeerders waren goed voor $160,1 miljoen aan nieuwe instroom. Grayscale Bitcoin Trust en Grayscale Ethereum Trust kenden beide een recordinstroom van respectievelijk $388,9 miljoen en $110,0 miljoen per kwartaal.”

De stijging aan investeringen is opvallend. Grayscale spreekt namelijk van een “risk off” situatie. Investeerders zijn op dit moment minder geneigd om risico’s te nemen. Dit heeft te maken met het feit dat het coronavirus flinke klappen heeft veroorzaakt voor de economie. 

Grayscale noemt de dalende cryptocurrency koersen als een mogelijke reden voor de toename:

“Veel van onze investeerders beschouwen digitale activa als een investeringskans op middellange tot lange termijn en een kerncomponent van hun investeringsportefeuilles. Ze gebruiken koersdalingen tactisch om hun blootstelling aan de activaklasse te vergroten, wat ze nu het snelst doen in de geschiedenis van Grayscales.”

Vanwege de toename in investeringen bezit het Bitcoin Trust nu 1,7 procent van de totale bitcoin (BTC) voorraad die in omloop is. In totaal bezitten de trustfondsen 1,2 procent van alle cryptocurrency in omloop, aldus Grayscale.