Zcash

Zcash is een cryptocurrency die als doel heeft de anonimiteit van haar gebruikers te beschermen. Dit doet het door gebruik te maken van zero-knowledge cryptografie. Bij de meeste blockchains zijn transacties volledig openbaar en kan iedereen inzien waar coins heen gaan. Zcash wilt deze informatie geheim houden en zorgt ervoor dat de zender, ontvanger en de grote van de transactie verborgen blijft.

Wil je Zcash kopen of niet?

Als je van plan bent om Zcash te kopen met Bancontact heb je allereerst een cryptocurrency wallet nodig. Wil je er zeker van zijn dat je ZEC munten veilig staan opgeslagen? Bewaar ze dan in je eigen wallet, bijvoorbeeld de Ledger Nano S hardware wallet. In de tabel hieronder heeft Cryptospot.be verschillende partijen staan waar je de munt kopen kunt met verschillende betaalmethode.

Wat is Zcash?

De cryptomunt werd op 28 oktober 2016 gelanceerd. De naam staat voor zowel het achterliggende bedrijf, de blockchain-technologie en de cryptovaluta ZEC. Investeerders van het eerste uur hebben gezamenlijk drie miljoen euro geïnvesteerd en kregen hiervoor een bepaalde hoeveelheid ZEC en een belang in het bedrijf. De achterliggende blockchain van het project zorgt ervoor dat Zcash een decentraal netwerk is. Hierdoor zijn transacties mogelijk die niet teruggedraaid kunnen worden (onomkeerbaar), en kan iedereen zien dat een bepaalde transactie heeft plaatsgevonden. Het is echter niet mogelijk om te achterhalen wie de ontvanger of de verstuurder is van een transactie. De techniek die dit mogelijk maakt heet zk-SNARKs (Zero-Knowledge Succinct Non-Interactive Argument of Knowledge). Een voordeel van de cryptocurrency ZEC is dat deze niet van te voren is gemined.

Bekijk onderstaande Engelstalige video voor een heldere ZEC uitleg:

Zcash koers en actuele waarde

Als cryptomunt die gericht is op privacy heeft Zcash genoeg concurrentie, projecten als Dash en Monero hebben namelijk dezelfde focus. We hebben aparte pagina’s geschreven over Dash kopen en Monero kopen. In 2014 begonnen onderzoekers al met het bouwen aan het Zcash protocol. Destijds onder de naam Zerocoin protocol. Hieruit ontstonden twee aparte blockchains, namelijk: Zcash (ZEC) en Zcoin (XZC). Ondanks dat het project dus al sinds 2014 wordt opgebouwd vond de release van de cryptomunt pas tweejaar laten plaats. Inmiddels staat deze coin in de top 25 van CoinMarketCap. De blockchain van ZEC wordt ook al actief gebruikt door bijvoorbeeld JPMorgan, een van Amerika’s grootste banken. In de grafiek hieronder is de Zcash koers afgebeeld. Investeer nooit meer in cryptomunten dan je bereid bent om te verliezen.

Zcash
5 (100%) 16 votes