Tron

Er zijn cryptocurrency die nou eenmaal interessanter zijn dat andere munten. De meeste cryptocurrency-netwerken richten zich op het oplossen van slechts een paar problemen. Het netwerk van Tron en de cryptocurrency TRX vallen hier echter niet onder. Dit netwerk is opgezet om digitale betalingen binnen entertainment en spellen te faciliteren. Tron wordt gezien als de concurrent voor Ethereum en andere slimme platformen.

Hoe kan ik Tron kopen?

Inmiddels kun je Tron kopen met Bancontact of iDeal bij onderstaande websites. In eerste instantie werd TRX gelanceerd als een ERC-20 token. Dit betekende dat Tron eerder draaide op het netwerk van Ethereum. Inmiddels heeft Tron zijn eigen netwerk in gebruik genomen.

WebsiteBancontactBankoverschrijving
LitebitJaJa

Wat is Tron eigenlijk?

De oprichter achter het Torn project is de Chinese Justin Sun. De investeringen voor Tron zijn opgehaald doormiddel van een initial coin offering (ICO) waarbij 70 miljoen dollar werd opgehaald. Sun is geen onbekende, hij was onder andere betrokken bij Ripple (zie ook onze Ripple kopen pagina). Tron heeft ook samengewerkt met de cryptocurrency-exchange Binance. Iedere trader die een bepaald bedrag in zijn of haar wallet had staan, kreeg automatisch 500 TRX tokens. Ondernemer Justin Sun, die achter de cryptovaluta Tron zit, heeft naar verluidt het bedrijf BitTorrent en daarmee µTorrent overgenomen.

Door deze zogenaamde ‘airdrop’ werden duizenden beleggers opeens eigenaar van Tron. De markten waar Tron zich voornamelijk op focust zijn:

  • Online games
  • Film- en muziekindustrie
  • Sociale netwerken
Tron
4.1 (81.02%) 59 votes