NEM

NEM is een blockchain en decentraal betaalnetwerk, het is ook de thuisbasis voor de cryptomunt XEM. De cryptovaluta staat in de top 20 cryptocurrencies en is vooral populair wegens zijn energiezuinige manier van harvesting (een alternatief voor mining).

Hoe kan ik NEM kopen?

Voor iedereen die graag de cryptocurrency wil bezitten kan NEM bij de onderstaande partijen kopen met Bancontact. Je koopt dus de munt XEM als je in het project wilt investeren. Houd er rekening mee dat je nooit meer belegt dan je bereid bent om te verliezen.

WebsiteBancontactBankoverschrijving
LitebitJaJa
BitvavoNeeJa

Wat is NEM?

In eerste instantie zou de New Economy Movement (ofwel NEM) worden gebaseerd op de blockchain-techolgoie van NXT. Echter besloten de ontwikkelaars dat NXT toch niet volledig geschikt zou zijn voor hun plannen, en ontwikkelde zij de unieke XEM cryptovalutra. De cryptocurrency XEM lijkt in veel opzichten op andere munten. Zo kun je exact zien hoeveel saldo er op een ‘zichtrekening’ staat en welke transacties er in het netwerk gebeuren.

Proof of Work (PoW) is de techniek die de meeste blockchains beveiligd en er voor zorgt dat data niet zomaar gemanipuleerd wordt. Duizenden computers wereldwijd lossen rekensommen op, dit proces wordt mining genoemd. De eigenaren van de machines worden hier voor beloond in de vorm van nieuwe cryptocurrencies. Als er meer computers meedoen aan het proces, wordt de rekenkracht groter en de sommen sneller opgelost. Doordat de meeste blockchains niet te snel geld willen uitgeven, worden de sommen automatisch lastiger gemaakt als ze te snel worden opgelost.

NEM maakt geen gebruik van de Proof of Work techniek. In plaats daarvan gebruikt het ‘delegated harvesting’, dit is een systeem waarin nodes elke transactie krijgen te zien en deze individuele controleren. Hiervoor krijgt elke node een deel van de transactiekosten (fee) die over de transactie is betaald. Uiteraard moet de blockchain van het project zo veilig mogelijk blijven, daarom wordt er alleen geluisterd naar belangrijke nodes. De belangrijkheid van een node wordt bepaald door verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan het aantal transacties, de leeftijd, uptime en het XEM-saldo van een node. De overkoepelende techniek bestaat ook bekend als Proof of Importance.

Bekijk onderstaande Engelstalige video voor een heldere NEM uitleg:

NEM koers en actuele waarde

Door de unieke techniek waar NEM gebruikt van maakt is de XEM cryptomunt waarde de afgelopen jaren flink gestegen. De munteenheid staat in de top 20 cryptocurrencies. Wat ook interesse wekt bij beleggers en investeerders is dat het project geen kopie is van Bitcoin of Ethereum maar echt een eigen blockchain-technologie gebruikt. Hieronder is de NEM koers te zien en kun je de actuele waarde aflezen. De grafiek toont het koersverloop van de afgelopen maand.

NEM
5 (100%) 11 votes