Cardano

Cardano (ADA) is het eerste wetenschappelijke blockchain-applicatieplatform. Het project focust zich op veiligheid, flexibiliteit en schaalbaarheid. Het is de bedoeling dat het gebruikt kan worden door miljoenen mensen en de basis wordt van een nieuw soort economie. Cardano wordt ook wel de ‘derde generatie’ blockchain genoemd.

Hoe Cardano kopen?

Er zijn meerdere manieren op cryptocurrencies te kopen. Zo kun je bijvoorbeeld bitcoins omwisselen op een exchange als Binance voor de ADA cryptovaluta. Dit kan voor beginners een tikje ingewikkeld zijn en neemt dit relatief veel tijd in beslag. Het is makkelijker om ADA te kopen met Bancontact of een bankoverschrijving. Zie hiervoor onderstaande partijen.

WebsiteBancontactOverschrijving
LitebitJaJa
BitvavoNeeJa

Wat is Cardano?

De Cardano-blockchain is ontwikkeld door het technologiebedrijf IOHK. Charles Hoskinson en Jeremy Wood richte het bedrijf in 2015 op. Het project heeft als doel verschillende voordelen te combineren, zo wil het de veiligheid van Bitcoin, de smart contracts van Ethereum en de snelheid van Litecoin combineren in een blockchain en de ADA cryptocurrency.

De blockchain van het bedrijf bestaat uit de Cardano Computation Layer (CCL) en de Cardano Settlement Layer (CSL). Dit zijn twee verschillende lagen, de reden hiervoor is dat transacties van de cryptocurrency ADA, zo gescheiden kunnen worden van smart contracts. Hierdoor worden dus transactiegegevens en transactievoorwaarden los van elkaar verwerkt. Dit betekent in de praktijk dat de scalability (ofwel schaalbaarheid) van de blockchain efficiënt blijft.

Cardano koers en actuele waarde

De prijs (ofwel waarde) van cryptocurrencies komen tot stand door de handel op speciale beurzen. Op deze zogenaamde cryptocurrency exchanges worden vraag en aanbod bij elkaar gebracht. Er kan een verschil zitten tussen de prijzen van verschillende beurzen. Hierop inspelen wordt arbitrage genoemd. De Cardano koers van het afgelopen jaar wordt in de grafiek hieronder getoond.

Cardano
4.7 (94.67%) 15 votes