Cryptocurrency wallet

Als je in het bezit bent van cryptocurrency zoals bitcoins of litecoins is het belangrijk om jouw munten veilig te bewaren. Het beheren van digitale valuta gebeurd in zogenaamde cryptocurrency wallets; een soort digitale portemonnees. Er zijn verschillende soorten crypto wallets met allen hun eigen voor- en nadelen. Onze voorkeur gaat uit naar twee verschillende typen wallets: hardware- en software wallets.

Hardware wallets

De meest veilige optie om cryptomunten te bewaren is een hardware wallet. Dit zijn speciaal ontwikkelde apparaten die als doel hebben cryptocurrencies veilig te stellen. De apparaten hebben op het eerste oog veelweg van een bankkastje, zoals de Belfius kaartlezer of Digipass. Hieronder zullen we ze kort bespreken.

Ledger Nano S
De meest populaire hardware wallet van dit moment is de Nano S. Het apparaat is ontwikkeld door het Franse bedrijf Ledger. Op het eerste oog lijkt het apparaat veelweg te hebben van een ‘normale’ USB-stick, maar niets is minder waar. De Ledger Nano S is een van de meest veilige cryptocurrency wallets van dit moment en biedt ondersteuning voor veel verschillende cryptomunten zoals: bitcoin, litecoin, ether en ripple.

TREZOR
De eerste hardware wallet van de wereld was de TREZOR. Het apparaat heeft een simpele interface en biedt ondersteuning voor verschillende cryptovaluta. Het bedrijf achter dit apparaat, SatoshiLabs, komt uit Tsjechië. TREZOR is een stukje goedkoper dan zijn grootste concurrent, de Nano S.

KeepKey
Last but not least is de KeepKey. Dit apparaat is ontwikkeld in de Verenigde Staten en staat bekend om zijn grote, mooie en heldere scherm. Het apparaat is een stuk duurder dan andere hardware wallets maar erg populair onder wat oudere gebruikers. De KeepKey biedt ondersteuning voor zeven cryptocurrencies.

Cryptocurrency wallet
5 (100%) 6 votes