Een van ‘s werelds grootste cryptocurrency-exchanges, Binance, zal komende nacht een belangrijke upgrade uit gaan voeren. Dit betekent dat Binance vanaf 5 uur ‘s ochtends voor 6 tot 8 uur lang gesloten zal zijn. Dit meldt de CEO van het platform, Changpeng Zhao (CZ), in een blogpost.

Binance werd onlangs nog getroffen door een grote hack. Daarbij werden rond de 7.007 bitcoins gestolen. De BTC had op het moment van de hack een waarde van ruim $40 miljoen.

Na deze hack voerde Binance al verschillende aanpassingen door binnen het systeem van het platform. De hackers wisten namelijk op slinkse wijze de inloggegevens van een groot aantal gebruikers te bemachtigen. Ze gebruikten daarnaast de API’s van gebruikers die 2-staps verificatie ingesteld hadden. Pas toen de hackers genoeg informatie hadden om een groot aantal accounts binnen te kunnen dringen, sloegen ze toe. Volgens CZ gingen de hackers dan ook zeer geduldig te werk.

Binance gaf in een AMA-sessie naderhand aan dat het deze API’s aan zou pakken om ze veiliger te maken. Daarnaast adviseerde de exchange al zijn gebruikers om hun wachtwoorden aan te passen en om hun 2-staps verificatie opnieuw in te stellen. Uiteindelijk was het voor een week lang niet mogelijk om geld op te nemen of te storten. Binance had deze tijd nodig om na te gaan of het systeem weer helemaal veilig was.

Tijdens de komende upgrade zal Binance haar gebruikers elke twee uur updaten over de voortgang, zoals het altijd doet. De upgrade zal 6 tot 8 uur duren. Gedurende die tijd is het niet mogelijk om op de exchange te handelen in cryptocurrencies.

Nadat de upgrade voltooid is, kunnen gebruikers tot 30 minuten na de heropening transacties die ze vlak voor de upgrade maakten terugdraaien. Na de upgrade zal het volledige platform weer opengesteld worden, dus ook geldopnames en stortingen.