Bitcoin (BTC) heeft ondanks de enorme duikvlucht van vorige week aardig stand kunnen houden. Traders kijken daarom weer voorzichtig naar het prijsniveau bij $12.000. Echter ligt daar een stukje onder een belangrijker prijsniveau voor veel traders.

De $11.500 zou volgens sommige handelaren een cruciaal prijspunt zijn. Mocht bitcoin deze week overtuigend boven dit prijsniveau sluiten dan zou dit voor het eerst sinds de bullrun van 2017 zijn. Midden 2019 kon bitcoin nog even flink stijgen maar toen kwam het niet tot een uitbraak boven de $11.500. Een uitbraak boven dit prijsniveau zou de marktstructuur breken waarmee verdere stijgingen op het menu kunnen staan.

De trader Inmortal technique laat aan de hand van een grafiek zien waarom $11.500 zo belangrijk is voor hem:

Een handelaar bij NorthmanTrader, Sven Henrich, stelt in update dat de BTC koers ruimte heeft om tot een prijs van $17.000 te stijgen, mocht bitcoin succesvol uit een bullish patroon weet te breken:

Merk allereerst op dat een uitbraak bullish is als het met succes kan worden verdedigd, wat betekent dat zolang $BTC boven de breakout-trendlijn kan blijven, het een aanzienlijk hogere technische ruimte heeft … Maar merk op dat binnen de grotere wigconsolidatie een potentieel veel meer bullish patroon naar voren is gekomen, die van een potentiële inverse die zou wijzen op bijna 17.000.

Een uitbraak is geen garantie op verdere stijging. Zo benadrukt Henrich dat patronen  “waarschijnlijkheid signaleren, maar men moet ook weten wanneer patronen ongeldig worden gemaakt en waar men stops moet plaatsen.” Het patroon waar Henrich op doelt zou invalide zijn zodra bitcoin weer onder de $10.500 zakt.

Met bitcoin die een opwaartse beweging maakt zijn de meeste ogen op dit moment dus op de $11.500 gericht. Hierboven kan een doorbraak door de $12.000 tot een nieuwe versnelling leiden.