De afgelopen periode was het bijzonder saai op de bitcoin (BTC) markt. De BTC koers handelde zijwaarts en er waren vrijwel geen grote schommelingen te bekennen. Daar lijkt nu echter eindelijk verandering in te zijn gekomen!

Lange tijd handelde bitcoin dus zijwaarts en over een langere periode is te zien dat de koers lagere highs vormde maar hogere lows. Zodoende vormde de koers een zogenaamd symmetrisch driehoekspatroon. Een dergelijke patroon wordt gevormd wanneer de markt langzaam een evenwicht vindt.

Vaak kan een uitbraak uit zo’n patroon relatief snel zijn. Zeker in combinatie met de afnemende volatiliteit, welke op een historisch dieptepunt staat, is het een interessant moment. Op het moment van schrijven lijkt bitcoin uit te breken, en zoals verwacht gaat dat behoorlijk snel!

In een uur tijd steeg bitcoin meer dan $100 in waarde. Terwijl dit op basis van bewegingen in het verleden misschien klein klinkt, is het in de context van de afgelopen periode een aanzienlijke beweging. Een aantal obstakels op de weg zijn nu belangrijk om in de gaten te houden.

Bij $9.500 ligt bijvoorbeeld een belangrijke weerstandszone. Mocht bitcoin hier niet bovenuit kunnen breken dan kan een verdere uitbraak alsnog uitblijven. Een uitbraak boven dit prijsniveau zou echter de bull case sterker maken.

Of bitcoin deze explosieve uitbraak doorzet zal waarschijnlijk vandaag al duidelijk worden. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.331 en trotseert het dus de weerstand bij $9.300. Kortom, vanaf hier kan het hard gaan!