Het is dan eindelijk zover. De wereldberoemde website voor volwassenen entertainment Pornhub accepteert vanaf nu betalingen in bitcoin (BTC) en litecoin (LTC). Het is een grote stap voor Pornhub maar ook voor de adoptie voor de twee grote cryptocurrencies.

Cryptocurrency en volwassenen entertainment worden vaak in een zin genoemd aangezien cryptocurrency meer privacy kan bieden. De bedenker van Bitcoin zelf, Satoshi Nakamoto, noemde deze use-case zelf al:

“Bitcoin zou handig zijn voor degenen die geen creditcard hebben of de betaalkaarten die ze hebben niet willen gebruiken, ofwel niet willen dat de echtgenoot de betalingen op de rekening ziet, ofwel hun betalingsgegevens niet vertrouwen aan de “porn guys.””

In een persverklaring aan Cointelegraph laat Pornhub nu weten dat men vanaf nu voor de Premium-abonnementen kan betalen met zowel bitcoin als litecoin. Vicepresident van het platform, Corey Price, laat weten:

“Als leider in content voor volwassenen met meer dan 130 miljoen bezoekers per dag, is Pornhub verheugd om nu twee veelgebruikte en toonaangevende digitale valuta’s voor onze gebruikers aan te bieden.”

Pornhub accepteerde al een aantal cryptocurrencies waaronder de stablecoin tether (USDT). Het lijkt nu een tweede stap te zetten in de cryptowereld door de oudste en grootste cryptocurrency toe te voegen aan de betalingsmogelijkheden.

De mogelijkheden van bitcoin worden door steeds meer bedrijven en mensen ingezien. Zo zei Twitter CEO Jack Dorsey in april nog dat “bitcoin gevolgen heeft die niemand nog begrijpt.”