Nadat Craig Wright, een groot voorstander van Bitcoin SV, claimde Satoshi Nakamoto te zijn, is er een fel debat ontstaan rondom de gegrondheid van deze claims. De CEO van crypto-beurs Binance vond het zelf zo ver gaan dat hij de cryptocurrency van zijn platform verwijderde.

Satoshi Nakamoto is de bedenker en ontwikkelaar van het Bitcoin-protocol. Er is echter een probleem; niemand weet wie hij is, en of het een persoon of een groep is. De naam Satoshi Nakamoto is dan ook een pseudoniem. De reden waarom de persoon, of personen, anoniem blijven is niet bekend.

Echter is het aannemelijk dat Satoshi ervoor kiest om anoniem te blijven omdat hij of zij wil dat het platform op alle gebieden gedecentraliseerd is. Wanneer hij of zij zichzelf bekend zou maken dan zou Satoshi enorme invloed uit kunnen oefenen op de ontwikkeling van het platform, aangezien Satoshi de enige echte bedenker is van het protocol.

Door de jaren heen zijn er heel wat mensen geweest die claimen dat ze Satoshi zijn. Craig Wright is er een van. Echter houdt hij het niet bij slechts claims, hij dreigt nu zelfs mensen voor de rechter te slepen die beweren dat zijn claims vals zijn.

Een Twitter-gebruiker, @hodlnaut, is een van die personen die Wright’s claims verwerpt. Wright was daar zo woest over dat de Bitcoin SV-community de identiteit achter het Twitter-account wilde achterhalen. Er werd zelfs een beloning van $5.000 uitgeloofd voor degene met de gouden tip.

Dat was voor de CEO van ‘s werelds grootste cryptocurrency-beurs een stap te ver. Changpeng Zhao (CZ) hield het eerder nog bij een dreigement. Echter staakte Wright zijn praktijken niet, met als gevolg dat Bitcoin SV nu van Binance wordt gehaald. Een van de gevolgen was dat Bitcoin SV flink in waarde daalde.

Het is daarnaast mogelijk dat het niet bij Binance blijft. Op Twitter is namelijk een nieuwe hashtag in het leven geroepen: #DelistBSV. Een groot aantal crypto-communityleden, maar ook vooraanstaande ontwikkelaars en analisten pleiten voor het delisten (verwijderen) van Bitcoin SV van zoveel mogelijk crypto-beurzen. Het is daarom niet duidelijk waar het voor bitcoin SV zal eindigen.