Het cryptocurrency-handelsplatform Bakkt is van plan om een op consumenten gerichte app te lanceren waarmee klanten gemakkelijker met cryptocurrencies kunnen betalen. In een blog-post schreef de chief product van Bakkt, Mike Blandina, dat het bedrijf een app aan het ontwikkelen is die consumenten digitale valuta zou laten gebruiken om producten te kopen.

“Wij gaan een consumenten-app lanceren zodat het voor de consument gemakkelijker wordt om de waarde van digitale valuta en manieren waarop zij ze kunnen verhandelen of volgen te ontdekken. Winkeleigenaren krijgen toegang tot een bredere groep klanten met een grotere koopkracht”, schreef Blandina.

Hij liet doorschemeren dat de app meer zou ondersteunen dan alleen bitcoin, wat momenteel de enige digitale valuta is waarvoor Bakkt en haar moederbedrijf Intercontinental Exchange termijncontracten aanbieden.

“Onze visie is om een platform voor consumenten aan te bieden voor het beheer van een digitale wallet. Of ze nu hun digitale valuta willen opslaan, gebruiken, verhandelen of overdragen”.

Toen Bakkt in augustus 2018 werd gelanceerd, zei Intercontinental Exchange dat het zou samenwerken met Starbucks en andere bedrijven om een ‘retailervaring’ aan te bieden. Sindsdien zijn er echter nog maar weinig details van dit deel van hun toekomstvisie bekend gemaakt. Volgens de aankondiging van maandag zal Starbucks de eerste partner van Bakkt zijn wanneer de app in de eerste helft van 2020 wordt gelanceerd.

“Ik ben er sterk van overtuigd dat door het stimuleren van integratie en efficiëntie van digitale wallets, transactieverwerking, en betalingsacceptatie, er zinvolle mogelijkheden zijn voor handelaren en consumenten om naadloos samen te werken met behulp van digitale middelen op een manier die tot nu toe nog niet eerder in overweging is genomen”, zo stond in de aankondiging.