Wereldwijd zijn er nu meer dan 5.000 bitcoin (BTC) geldautomaten te vinden. Het aantal bitcoin geldautomaten, ook wel BTM’s genoemd, stijgt iedere maand aanzienlijk. Dit blijkt uit gegevens van de website CoinATMRadar. 

Verspreid over 90 landen kunnen er om precies te zijn 5.006 BTM’s gevonden worden. Deze apparaten bieden klanten de mogelijkheid om bitcoin te kopen of verkopen, en in sommige gevallen beide.

De Verenigde Staten loopt voorop, daar kan ruim de helft van het totaal aantal automaten gevonden worden. In het land kunnen 3.229 automaten gevonden worden.

In juni nam wereldwijd het aantal bitcoin geldautomaten toe met 150. Dit aantal blijft dus maar groeien, zelfs tijdens de crypto-winter bleef de schade beperkt.

Amerika loopt voorop vanwege een aantal grote deals. Zo werd onlangs een deal gesloten waardoor bij ruim 2.200 kiosken bitcoin gekocht kan worden op verschillende locaties in de VS.

Daarnaast sloot DigitalMint een deal met Circle K, een grote winkelketen in de VS. De president van Digital Mint zei daarover:

“Deze samenwerking opent de deur voor een enorme uitbreiding van Bitcoin-toegang tot nieuwe markten over de hele wereld.”

Dergelijke bitcoin geldautomaten helpen bij de adoptie van bitcoin. Door automaten in drukke gebieden zoals winkelcentra te plaatsen zullen mensen makkelijker gebruik kunnen maken van de cryptocurrency. Het wordt daarnaast steeds gemakkelijk om met bitcoin te betalen in traditionele winkels.