De welbekende John McAfee gaat een cryptocurrency-betaalkaart lanceren. Dit schreef de miljardair op 26 april al op Twitter, echter kwam de laatste dagen meer informatie boven water over hoe de kaart precies werkt.

In een latere tweet corrigeert hij deze eerste tweet. Hij noemt de kaart hier namelijk een “creditcard”. Volgens McAfee zou het echter meer om een debetkaart gaan welke je eerst moet opladen met bitcoins (BTC) voordat je er mee kan betalen.

Op de voorzijde van de pas staan de bekende cijfers die je ook op andere VISA en MasterCard betaalkaarten terugvindt. Aan de achterzijde verschilt de pas van de meer traditionele kaarten. Zo is er een QR-code te vinden waarmee je vanuit je cryptocurrency-wallet de kaart op kan laden. Vervolgens kan je er mee in alle winkels die VISA en MasterCard accepteren betalen.

In een tweet op 6 mei claimt McAfee daadwerkelijk betaalt te hebben met de betaalpas. Op de foto is de betaalpas te zien met daarnaast een drankje dat hij met zijn crypto-debetkaart betaalt zou hebben. Sceptici geloofden echter niet dat de QR-code achterop de betaalkaart echt werkte. McAfee zei daarop:

“De code op de achterkant is voor een van mijn test wallet. Als je me Bitcoins als een test wilt sturen, doe dat dan alsjeblieft :)”

Hij kwam later terug op zijn suggestie om bitcoins naar zijn wallet over te maken als men hem niet geloofde, aangezien er massaal gehoor aan werd gegeven. Of en wanneer de debetkaart precies uitgegeven zal worden is op dit moment nog onduidelijk. Wel is duidelijk dat er relatief weinig informatie nodig is om de pas te gebruiken. Zo zou er enkel een naam en adres nodig zijn, wat ook een Amerikaans postbusnummer mag zijn.