Coinbase, de leidende beurs in de Amerikaanse cryptomarkt, heeft de lancering van Coinbase Pro aangekondigd. Het nieuwe merk zal GDAX vervangen, het platform dat voornamelijk werd gebruikt door institutionele beleggers om digitale valuta te verhandelen. GDAX stopt op 29 juni en alle klanten worden overgezet naar het nieuwe platform.

Brian Armstrong, co-founder en CEO van Coinbase zegt het volgende over de naamswijziging:

Since launching in 2015, GDAX has built liquidity and stability in the space and also helped us understand the needs of active crypto traders. Switching to the name Coinbase Pro is a recognition that the individual active trader requires a product completely dedicated to their specific needs.

The platform will offer professional trading tools and services, delivered through a completely reengineered UI that will make the trading experience easier and more intuitive.

Overname Paradex

In ander Coinbase-gerelateerd nieuws heeft het in San Francisco gevestigde bedrijf een Ethereum startup Paradex gekocht, die de komende weken in Coinbase Pro zal worden geïntegreerd. Het bedrag voor de acquisitie blijft onbekend en naar verluidt heeft Paradex nog maar een personeelsbestand van slechts tien werknemers.

We’re thrilled to announce the acquisition of Paradex, a relay platform that will allow our customers to trade hundreds of tokens directly from their wallets. The move not only reinforces Coinbase’s commitment to investing in decentralized infrastructure and participating in the nascent world of wallet-to-wallet trading, but also our focus on the international crypto trader. After making some product enhancements, we’ll initially offer this experience to customers outside the U.S., and eventually to U.S.-customers.