Cryptocurrencies en blockchain hebben net nieuwe vrienden gemaakt in wat een opwindend doorbraakjaar voor de technologie was. In een nieuwe ontwikkeling heeft Bruno La Maire, de Franse minister van Financiën, zijn liefde voor blockchain en cryptocurrencies bekendgemaakt en opgemerkt dat hij graag een blockchain-revolutie in het Europese land wil leiden.

Deze nieuwe opstelling werd aangekondigd na een ontmoeting met Alex Stacthenko, medeoprichter van het in Frankrijk gevestigde blockchain-start-up Blockchain Partner. Stacthenko melde op Twitter het volgende:

Misschien wel het meest opmerkelijke facet van de nieuwe openbaring is dat iets minder dan een jaar geleden de minister en andere collega’s, waaronder Peter Altmaier, de Duitse minister van Financiën, een brief had geschreven waarin werd gevraagd dat meer dan 19 landen die de G20 vormen, actie ondernemen om de risico’s veroorzaakt door de snelle groei van cryptocurrencies.