Bitcoin (BTC) laat de laatste tijd zeer hoge volatiliteit zien. Volgens de CEO van Fundstrat Global, Thomas Lee, komt dit doordat de bitcoin koers de $10.000 heeft overschreden. Volgens zijn bedrijf is het Fear of Missing Out (FOMO)-niveau daarom nu 10.

Fundstrat heeft 10 niveaus van FOMO. Op het hoogste niveau is volgens Lee de angst om grote stijgingen mis te lopen het hoogst. Dit zou leiden tot investeerders die zo snel mogelijk, zoveel mogelijk bitcoins gaan kopen In een tweet schreef Lee:

In het bestaan van bitcoin stond de bitcoin koers slechts 3% van de dagen boven de $10.000. Dit is dus enigszins uniek te noemen en zou leiden tot verhoogde volatiliteit. Lee verwacht dan ook dat de koers deze week wel eens voor wat vuurwerk kan gaan zorgen.

Op dit moment is bitcoin (BTC) $11.229 waard volgens CoinMarketCap, en staat daarmee nog ver boven de $10.000, ondanks een forse correctie afgelopen nacht. Eerder liet de bitcoin koers ook al zo’n pullback zien.

Nadat bitcoin de $13.709 wist te bereiken, zakte de koers weer kort onder de $10.000. Dit soort correcties zijn echter vrij normaal in de bitcoin koers en leiden volgens de bekende analist Josh Rager gemiddeld tot stijgingen van 153%:

 

Of deze verwachtingen uit gaan komen is nog maar de vraag. Bitcoin verrast veel analisten al sinds april, toen de BTC koers plotseling begon te stijgen. Veel van hen verwachten echter nog steeds dat bitcoin zijn all-time high (ATH) van $20.000 vroeg of laat zal gaan verbeteren.