Gaat het Amerikaanse handelsplatform E*Trade bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) toevoegen?

Een van de grootste handelsplatformen in de Verenigde Staten, E*Trade, is volgens een aantal Twitter-gebruikers opgedoken in hun Google zoekopdracht. Het feit dat zij een zoekopdracht uitvoerden met “cryptocurrency trading” en “crypto trading” doet vermoeden dat E*Trade mogelijk overweegt crypto trading toe te voegen aan het platform.

Dergelijke geruchten ontstonden al eerder toen een New York Times-journalist van anonieme bronnen had vernomen dat E*Trade bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) toe wil gaan voegen aan het platform. Gezien het grote gebruikersbestand van het handelsplatform zou dit positief nieuws zijn voor de twee cryptocurrencies.

E*Trade is een handelsplatform dat meer dan 5 miljoen actieve beleggers als gebruikers heeft. Gezamenlijk stallen zij zo’n €230 miljard bij het New Yorkse bedrijf. Het feit dat het om zo’n groot bedrijf gaat is bijzonder goed nieuws volgens analisten.

Het zou om een gesponsorde link gaan die naar het handelsplatform verwees. Opvallend is dat de beschrijving zelf cryptocurrencies niet benoemt. Het feit dat het om een gesponsorde link gaat doet volgens een Twitter-gebruiker vermoeden dat “E*Trade onderzoek doet naar betaalde zoekwoorden op Google om te kunnen analyseren hoeveel verkeer erop af komt.”

Echter moet men net te vroeg juichen. Het kan hier namelijk ook gaan om “broad matching”, wat inhoudt dat Google dergelijke gesponsorde links ook in zoekresultaten plaatst die niet meteen relevant zijn. In dit geval zou Google de link geplaatst kunnen hebben op basis van het woord “trading”.

Of E*Trade de cryptocurrencies daadwerkelijk toe gaat voegen is op dit moment nog onduidelijk. Mogelijk wordt er in de nabije toekomst meer duidelijk over een eventuele stap van het platform in de crypto-ruimte.

Thijs van Zutphen

Thijs van Zutphen is cryptocurrency enthousiasteling van het eerste uur. Sinds 2012 is hij bezig met bitcoin en andere blockchain-projecten. Voor CryptoSpot schrijft Thijs regelmatig nieuwsberichten en opiniestukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *