Aantal bitcoin (BTC) adressen blijft stijgen na toegenomen mate van adoptie

Het aantal bitcoin wallets dat 1 of meer bitcoins (BTC) bezit groeit. Daaruit blijkt mogelijk dat traders en mensen die de cryptocurrency gebruiken bitcoin nog steeds aan het accumuleren zijn. Zelfs nadat de prijs van de grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie ver is gedaald sinds de crypto boom in 2017.

Volgens Kevin Rooke, crypto-investeerder, bezitten nu 732.982 bitcoin wallets een hele bitcoin of meer. Uit de grafiek die Rooke via Twitter publiceerde is daarnaast te zien dat de trend omhoog blijft. Gezien de stijgende bitcoin prijs zou deze trend voort kunnen blijven bewegen aangezien de vraag zo verder zal blijven stijgen. Ook de mate van adoptie van de cryptocurrency zal mogelijk invloed hebben op dit gegeven, iets wat ook steeds meer vaart lijkt te maken.

Niet alleen het aantal bitcoin adressen dat een hele bitcoin of meer in bezit hebben stijgt, ook het aantal adressen stijgt. Dit is het waarschijnlijk het gevolg van de toegenomen interesse in bitcoin als investeringsoptie, maar ook de adoptie van bitcoin neemt gestaag toe. Als gevolg is het op steeds meer plekken mogelijk om met bitcoin te betalen.

Rooke is overigens niet de enige die de stijging opmerkt, ook presentator van CNBC’s Crypto Trader merkt op dat gebruikers van, en investeerders in bitcoin zich niets aantrekken van de crypto winter die de afgelopen maanden heeft gewoed. Hij zei daarover:

“De prijsdaling heeft nieuwe gebruikers er niet van weerhouden om de markt te betreden. 2 miljoen BTC-wallets sinds september, veel van hen zijn institutioneel. Laat de prijzen je niet voor de gek houden.”

De stijgende lijn van adressen met 1 bitcoin of meer, en het aantal adressen in zijn algemeen is een sterk fundamenteel signaal dat bitcoin zich in zijn algemeen blijft ontwikkelen. Uiteindelijk zal ook dit invloed gaan hebben op de bitcoin prijs.

Thijs van Zutphen

Thijs van Zutphen is cryptocurrency enthousiasteling van het eerste uur. Sinds 2012 is hij bezig met bitcoin en andere blockchain-projecten. Voor CryptoSpot schrijft Thijs regelmatig nieuwsberichten en opiniestukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *