Fidelity lanceert komende weken bitcoin (BTC) trading desk

Bloomberg meldt dat Fidelity mogelijk komende weken zijn cryptocurrency over-the-counter (OTC) trading desk gaat lanceren. Dit claimt het mediaplatform op 6 mei op basis van anonieme bronnen.

Volgens de bronnen zal Fidelity zich eerst op bitcoin (BTC) gaan richten om vervolgens meer cryptocurrencies aan te gaan bieden. Een woordvoerder van Fidelity kon de berichten niet bevestigen. Wel bevestigde de woordvoerder het volgende:

“We zullen onze diensten de komende weken en maanden blijven uitbreiden op basis van de behoeften van onze klanten, rechtsgebieden en andere factoren. Momenteel is ons serviceaanbod gericht op Bitcoin.”

Fidelity richtte eind vorig jaar al een speciale cryptocurrency-afdeling op, Fidelity Digital Assets genaamd. Met de afdeling wil het zich richten op het aanbieden van cryptocurrency-investeringen voor institutionele beleggers. Fidelity heeft veel klanten die gezamenlijk een portfolio van zo’n $7 triljoen hebben.

Eerder werd Fidelity Digital Asset’s cryptocurrency custody (vermogensbeheer) service gelanceerd. Hiermee kunnen institutionele beleggers hun cryptocurrency veilig opslaan bij Fidelity.

Door de lancering van het nieuwe OTC-desk kunnen beleggers de twee services combineren. Institutionele beleggers kunnen zo bitcoin kopen en deze meteen opslaan bij de custody service. Dit zal naar verwachting meer institutionele beleggers naar de markt halen.

Deze institutionele beleggers zullen veel nieuw geld naar de markt brengen. Zij investeren namelijk vaak met grote sommen geld. Tot op heden bleven ze weg van de cryptomarkt vanwege het gebrek aan services van institutioneel niveau. Beleggen via een cryptocurrency exchange is veel gevallen té risicovol voor hen.

Met de lancering van de nieuwe service zal er dus veel nieuw geld de markt in stromen. Dit zal naar verwachting een nieuwe stijging in prijzen teweeg gaan brengen.

Thijs van Zutphen

Thijs van Zutphen is cryptocurrency enthousiasteling van het eerste uur. Sinds 2012 is hij bezig met bitcoin en andere blockchain-projecten. Voor CryptoSpot schrijft Thijs regelmatig nieuwsberichten en opiniestukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *