Bakkt hoopt met overname crypto-custodian bitcoin (BTC) futures aan te mogen bieden

Het crypto-handelsplatform Bakkt heeft een crypto-vermogensbeheerder overgenomen. Digital Asset Custody Company (DACC) moet Bakkt gaan helpen goedkeuring te krijgen van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

Al tijden stoeit Bakkt met de CFTC om goedkeuring te krijgen. Aangezien Bakkt deze goedkeuring nog niet heeft gekregen is de lancering van het platform al meerdere keren uitgesteld.

Het probleem ligt voornamelijk bij het feit dat Bakkt bitcoin future contracten wil gaan aanbieden. Deze contracten zullen fysiek worden afgewikkeld. Dit betekent dus dat Bakkt bitcoins (BTC) moet vasthouden totdat het contract afloopt.

Bakkt besloot eerder al een vergunning aan te vragen in de staat New York om als trustbedrijf te mogen opereren. De overname van DACC zou het proces nog verder moeten versnellen, aldus de nieuwe COO van Bakkt Adam White.

Daarnaast geeft de CEO van Bakkt aan dat het platform geen fundamentele veranderingen aan zal brengen aan het ontwerp om op die manier goedkeuring te kunnen krijgen van de CFTC. Dit platform waar het al twee jaar aan werkt is namelijk “de veiligste versie van een custody oplossing van digitale activa”.

Het bedrijf achter Bakkt, Intercontinental Exchange (ICE) opereert 23 beurzen wereldwijd. Zo runt het de New York Stock Exchange.

Naar verwachting zal de lancering van Bakkt een nieuwe groeispurt veroorzaken. Nieuw institutioneel geld zal er waarschijnlijk voor zorgen dat cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en ripple (XRP) enorm zullen groeien. Tot op heden hebben institutionele beleggers maar weinig keuze in waar ze kunnen investeren in de crypto-markt aangezien deze grotendeels ongereguleerd is.

Thijs van Zutphen

Thijs van Zutphen is cryptocurrency enthousiasteling van het eerste uur. Sinds 2012 is hij bezig met bitcoin en andere blockchain-projecten. Voor CryptoSpot schrijft Thijs regelmatig nieuwsberichten en opiniestukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *