‘S Werelds op vier na grootste bank gaat stablecoin dit jaar inzetten

De grootste bank van Japan, Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG), ‘s werelds op vier na grootste bank, heeft aangekondigd dat het zijn MUFG Coin eind dit jaar zal gaan gebruiken. Tot nu toe werd de cryptocurrency alleen nog intern getest, maar nu is het tijd voor de volgende stap.

MUFG Coin is een stablecoin, wat inhoudt dat de waarde van de cryptocurrency 1:1 aan een fiat-valuta is gelinkt, wat in dit geval de Japanse yen is. Op die manier kan de cryptocurrency gebruikt worden zonder dat de waarde ervan té volatiel is voor bankzaken. Andere bekende stablecoins zijn tether en USD Coin.

De stablecoin van de bank wordt al sinds 2017 getest door ongeveer 1.500 werknemers van de bank. Deze tests moeten uiteindelijk dit jaar worden uitgebreid naar zo’n 100.000 klanten van. Het uiteindelijke doel is om een gemakkelijke manier van betalen te kunnen bieden aan deze klanten.

Daarnaast biedt de stablecoin de mogelijkheid om geld te verzenden. En dit gaat in vergelijking met fiat-valuta vele malen sneller en is daarnaast goedkoper. President van de bank, Kanetsugu Mike, zei tegen het Japanse mediaplatform Asahi Shimbun dat klanten “de valuta kunnen gebruiken om betalingen te doen in restaurants, buurtwinkels en andere winkels, ‘en om’ de valuta over te boeken naar de rekeningen van andere klanten.”

Waar de meeste banken cryptocurrencies vaak de rug toekeren, beginnen steeds meer banken stablecoins te onderzoeken. Met dergelijke cryptocurrencies zouden internationale betalingen goedkoper en sneller kunnen worden, iets wat voor vooral banken interessant is. Onlang lanceerde JP Morgan Chase nog een eigen stablecoin: JPM Coin. Deze cryptocurrency wordt intern gebruikt door de bank om transacties te voldoen tussen klanten in verschillende landen.

Thijs van Zutphen

Thijs van Zutphen is cryptocurrency enthousiasteling van het eerste uur. Sinds 2012 is hij bezig met bitcoin en andere blockchain-projecten. Voor CryptoSpot schrijft Thijs regelmatig nieuwsberichten en opiniestukken.

One Reply to “‘S Werelds op vier na grootste bank gaat stablecoin dit jaar inzetten”

  1. Als men ledger nano s gaat gebruiken voor coins op te slagen via ledger live software kan men dus op het device niet zien of het erop staat. Men kan dit enkel op de interface van ledger live zien. Klopt toch he?
    Mijn vraag: als je van je platform coins overzet naar ledger nano s en men ziet de bewijzen van de overzetting enkel op het interface van ledger live is dit dan altijd een garantie dat ze ook effectief op de ledger nano s zelf staan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *