Dash baant zich een weg naar Venezuela

Dash vestigt zich als een van de meest populaire cryptocurrencies in Venezuela. Bitcoin is misschien nog steeds koning op het internationale toneel, maar in het meest noordelijke land van Zuid-Amerika vecht Dash voor superioriteit. En, volgens de Latijns-Amerikaanse exchange Cryptobuyer, heeft Dash praktisch bitcoin al ingehaald in de regio.

“Cryptobuyer was het eerste platform in Latijns-Amerika om Dash begin 2017 te integreren, en de eerste om het in Venezuela aan te bieden. Elke maand zien we hoe Bitcoin en Dash strijden voor het hoogste volume op onze exchange. Op dit moment wint Dash het met de meeste transacties.” zei general manager, Jorge Farias, in een verklaring.

De directeur van Dash Public Outreach, Joël Valenzuela, verduidelijkte dat “Cryptobuyer Venezolaanse tradingpairs heeft van bolivars en gebruikersaccounts, zodat ze gemakkelijk het gebruik buiten het land kunnen volgen.”

Dashtransactieverkeer in Cryptobuyer is niet beperkt tot marktspeculatie. Integendeel, Dash is op grote schaal overgenomen door Venezolaanse verkopers en handelaars. Ongeveer 522 nationale winkeleigenaars accepteren Dash in het land, vertelde Joël Valenzuela aan Bitcoin Magazine. Een Discover Dash-website fungeert als een directory voor veel van deze winkels.

Wat is Dash precies?

Dash is een op betalingen gebaseerde cryptocurrency die op de 14e plaats staat in CoinMarketCap met een waarde van slechts twee miljard dollar. Transacties van de cryptomunt Dash worden direct bevestigd en het bieden van privacy is een van de belangrijkste eigenschappen. De blockchain-technologie die de munteenheid gebruikt lijkt erg veel op die van Bitcoin. Dash heeft echter een paar eigenschappen toegevoegd waardoor de munt beter scoort op bepaalde gebieden. Je leest op onze: ‘Wat is Dash? ‘pagina meer.

Thijs van Zutphen

Thijs van Zutphen is cryptocurrency enthousiasteling van het eerste uur. Sinds 2012 is hij bezig met bitcoin en andere blockchain-projecten. Voor CryptoSpot schrijft Thijs regelmatig nieuwsberichten en opiniestukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *