Domeinnaam SATOS.NL gegijzeld door hackers

0 minuten

Het Nederlandse bedrijf SATOS lijkt slachtoffer te zijn van social engineering. Dat laat het bedrijf weten in een bericht op Medium. De hostingprovider van de Bitcoin-broker uit Almere lijkt te zijn gevallen voor hackers die zich voordeden als de eigenaren van het bedrijf. De domeinnaam satos.nl lijkt te zijn verhuisd naar een hostingprovider in India.

SATOS maakt duidelijk dat persoonlijke- en zakelijke gegevens veilig zijn. De hackers zouden geen toegang hebben gehad tot de servers en daarmee de gegevens van klanten. Een nep versie van satos.nl heeft online gestaan tussen 30 juni 2018 22:04 en 1 juli 2018 16:15. Heb jij in deze periode een bestelling geplaatst op SATOS.nl? Dan is de kans groot dat je gedupeerd bent. Neem in dit geval zo snel mogelijk telefonisch contact met ons op via 0320–320036.

Wat is social engineering?

Social engineering of social hacking, is een techniek waarbij een computerkraker een aanval op computersystemen tracht te ondernemen door de zwakste schakel in de computerbeveiliging, namelijk de mens, te kraken. De aanval is gericht op het verkrijgen van vertrouwelijke of geheime informatie, waarmee de hacker dichter bij het aan te vallen object kan komen.

Thijs van Zutphen

Thijs van Zutphen is cryptocurrency enthousiasteling van het eerste uur. Sinds 2012 is hij bezig met bitcoin en andere blockchain-projecten. Voor CryptoSpot schrijft Thijs regelmatig nieuwsberichten en opiniestukken.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *