Nieuwe Bitcoin Cash wallet voor iOS uitgebracht

De ontwikkelaars van C3 Software hebben de Electron Cash wallet voor iOS uitgebracht. De app is volledig gericht op Bitcoin Cash (BCH) en is een zogenaamde Simplified Payment Verification (SPV) wallet. Wie de app zelf wilt testen kan hem hier gratis downloaden.

Electron Cash is “krachtig gebruikersvriendelijk”. Het biedt gebruikers ultieme controle over hun Bitcoin Cash en hun private keys, en de gebruikersinterface is vriendelijk genoeg zodat deze ook door beginners kan worden gebruikt.

Electron Cash
Electron Cash screenshots.

Wat is een SPV wallet?

SPV staat voor . Het werd voor het eerst beschreven door Satoshi Nakamoto in de originele whitepaper van Bitcoin. Met deze methode kan een portefeuille een sterke beveiliging bieden zonder de blockchain te downloaden of een volledig node te gebruiken. Met SPV kun je jouw eigen transacties valideren door ervoor te zorgen dat ze worden bevestigd in de blockchain. Het maakt gebruik van de beste header chain met het meest cumulatieve proof of work en het juiste hashing-moeilijkheidsniveau. Electron Cash vertrouwt op een gedistribueerd netwerk van servers die het zwaarste deel van blockchain-bewerkingen afhandelen. Je private keys ondertekenen transacties lokaal. Ze worden nooit naar de servers verzonden.

Thijs van Zutphen

Thijs van Zutphen is cryptocurrency enthousiasteling van het eerste uur. Sinds 2012 is hij bezig met bitcoin en andere blockchain-projecten. Voor CryptoSpot schrijft Thijs regelmatig nieuwsberichten en opiniestukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *