ING: Derde Europeanen gelooft in cryptovaluta als online betaalmiddel

Uit een onderzoek van de ING is naar voren gekomen dat ruim een derde van de Europeanen in cryptocurrency geloven als online betaalmiddel. Voor het onderzoek werden vijftienduizend mensen uit 13 verschillende landen ondervraagd. Daarnaast denkt ruim een derde van de ondervraagde dat cryptovaluta ook de toekomst van beleggen is.

In het nieuws

De koersschommelingen van cryptocurrencies, zoals die van bitcoin, hebben regelmatig de krantenkoppen gehaald. Het is geen verrassing dat een meerderheid van de mensen in 11 van de 13 landen in Europa heeft gehoord van cryptovaluta. Het bewustzijn is het hoogst in Oostenrijk (79%) en Polen (77%), met Luxemburg en Spanje het dichtst bij het Europese gemiddelde (66%).

Have you ever heard of cryptocurrency
Grafiek uit het ING rapport.

Bezit van cryptovaluta

ING vroeg ook alle respondenten of zij de verdere stap hadden gezet om Bitcoin of een vergelijkbare digitale valuta te kopen. De percentages worden hieronder weergegeven. Minder dan één op de tien in Europa ten tijde van het onderzoek gaf aan eigenaar te zijn van cryptocurrency – met de kleinste breuken in Luxemburg en België. Cijfers zijn vergelijkbaar uit de VS en Australië.

I own some cryptocurrency
Grafiek uit het ING rapport.

Concluderend

Het gehele onderzoek is hier gratis te lezen. Het geeft een unieke inkijk over hoe Europeanen denken over cryptocurrency.

Thijs van Zutphen

Thijs van Zutphen is cryptocurrency enthousiasteling van het eerste uur. Sinds 2012 is hij bezig met bitcoin en andere blockchain-projecten. Voor CryptoSpot schrijft Thijs regelmatig nieuwsberichten en opiniestukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *