Koers bitcoin bereikt laagste punt van het jaar

De bitcoin koers heeft het afgelopen weekend het laagste punt van het jaar bereikt. De koers van de cryptocurrency zakte naar een dieptepunt van ongeveer 5825 dollar. Op moment van schrijven is de bitcoin al weer een stukje in waarde gestegen met een waarde van meer dan 6000 dollar. In december 2017 koste een bitcoin bijna 20.000 dollar.

bitcoin koers dieptepunt 2018

Oorzaak daling

De exacte oorzaak voor de daling is niet bekend. Mogelijk spelen hacks bij grote Aziatische platformen een rol. Het Zuid-Koreaanse handelsplatform Coinrail werd eerder deze maand bestolen. Een ander Koreaans bedrijf, Bitkoex, kwam in opspraak toen medewerkers wachtwoorden deelden van negentien gebruikers. In Japan kregen zes grote cryptocurrency-handelsplatformen te horen dat ze een strenger beleid moeten vormen om fraude en witwassing te voorkomen.

Thijs van Zutphen

Thijs van Zutphen is cryptocurrency enthousiasteling van het eerste uur. Sinds 2012 is hij bezig met bitcoin en andere blockchain-projecten. Voor CryptoSpot schrijft Thijs regelmatig nieuwsberichten en opiniestukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *