Overgebleven euro’s inwisselen voor Bitcoin of Ethereum op Schiphol

Reizigers op Schiphol kunnen vanaf nu hun resterende euro’s inwisselen voor Bitcoin of Ethereum bij een Bitcoin-automaat. Schiphol is de eerste Europese luchthaven die deze dienst aanbiedt en ziet de automaat als een proef.

Tanja Dik, directeur Consumer Products & Services bij Amsterdam Airport Schiphol zegt het volgende:

“Schiphol is continue bezig met innovaties en het bieden van een optimale dienstverlening voor passagiers. Met de Bitcoin-automaat hopen we reizigers te bedienen doordat zij ‘lokale’ euro’s makkelijk kunnen inruilen voor de ‘mondiale’ Bitcoin of Ethereum. Dat kan handig zijn, omdat zij bijvoorbeeld in hun thuisland geen gebruik meer kunnen maken van Euro’s.

De Bitcoin-automaat op Schiphol is vooralsnog een proef van zes maanden en onderzocht wordt of deze dienst in de behoefte van deze reiziger voorziet. De Bitcoin-automaat bevindt zich in aankomsthal 2 bij de opgang naar vertrekhal 1 en 2. Hier lopen veel vertrekkende passagiers langs. Daarnaast bieden we op deze manier ook bezoekers aan Schiphol Plaza de mogelijkheid om euro’s te wisselen voor Bitcoin.

Deze proef is samenwerkingsverband tussen Schiphol en het Nederlandse bedrijf ByeleX Data Solutions BV, The Byecoin Company. Byelex-directeur Herman Vissia zegt het volgende:

We zijn verheugd dat Schiphol samen met ons wil kijken hoe we de nieuwe cryptorealiteit bij reizigers kunnen introduceren’.

Thijs van Zutphen

Thijs van Zutphen is cryptocurrency enthousiasteling van het eerste uur. Sinds 2012 is hij bezig met bitcoin en andere blockchain-projecten. Voor CryptoSpot schrijft Thijs regelmatig nieuwsberichten en opiniestukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *