BitTorrent heeft geen plannen om te veranderen na 120 miljoen Tron-acquisitie

Peer-to-peer service voor het delen van bestanden BitTorrent leek schijnbaar teruggedrukt tegen claims dat het cryptocurrencies zou gaan gebruiken nadat het werd overgenomen door de Tron Foundation.

In een op dinsdag gepubliceerde verklaring schreef BitTorrent dat het bedrijf “niet van plan is om zijn bedrijfsmodel te veranderen” en geen kosten in rekening zal brengen voor zijn diensten. Verder verklaarde het bedrijf dat het “geen plannen heeft om cryptocurrency nu of in de toekomst te exploiteren”. Het bedrijf is onlangs overgenomen door Justin Sun van de Tron Foundation, volgens een rapport van Variety.

De verklaring vervolgde:

“BitTorrent has been a pioneer of peer-to-peer file sharing and we believe our vision of democratizing the Web by enabling decentralized, resilient access to information remains as relevant as it was when we started.”

Het nieuws dat het bedrijf voor het eerst werd overgenomen, kwam vorige week uit en dinsdag werd gemeld dat het prijskaartje van de deal $ 140 miljoen was. Echter mede-oprichter van BitTorrent en voormalig president Ashwin Navin vertelden CoinDesk in een interview dat de werkelijke aanschafwaarde $ 120 miljoen was.

Thijs van Zutphen

Thijs van Zutphen is cryptocurrency enthousiasteling van het eerste uur. Sinds 2012 is hij bezig met bitcoin en andere blockchain-projecten. Voor CryptoSpot schrijft Thijs regelmatig nieuwsberichten en opiniestukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *