Ethereum upgrades Casper en Sharding mogelijk tegelijkertijd uitgebracht

Het ontwikkelteam achter ethereum overweegt mogelijke wijzigingen in een geplande uitrol van nieuwe technologie-upgrades. Er zijn geruchten dat de roadmap wordt herzien, vertelde Ethereum-bedenker Vitalik Buterin tijdens een vergadering. Het idee is dat het team de reeks probeert te veranderen waarin Casper en Sharding, misschien zijn twee meest interessante updates, worden uitgebracht.

In plaats van van Sharding en Casper afzonderlijk uit te brengen, wilt Buterin kijken naar de optie om de upgrades tegelijkertijd uit te brengen. Het idee is dat Casper misschien aan een sidechain of shard wordt vrijgegeven in plaats van als een smart contract, zoals eerder werd voorgesteld. Vitalik zei:

“This is a substantial reworking of the intermediary steps in the roadmap, but of not the final product.”

Casper, Ethereum’s lang geplande consensus-algoritme proof-of-stake, belooft meer energie-efficiënt en egalitair te zijn dan zijn huidige proof-of-work-systeem, terwijl Sharding de sleutels zou kunnen zijn om het systeem te schalen naar een enorm aantal transacties.

“This design can basically scale up to the theoretical maximum.”

 

Thijs van Zutphen

Thijs van Zutphen is cryptocurrency enthousiasteling van het eerste uur. Sinds 2012 is hij bezig met bitcoin en andere blockchain-projecten. Voor CryptoSpot schrijft Thijs regelmatig nieuwsberichten en opiniestukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *