BTC Direct voegt Ripple en Bitcoin Cash toe

De Nederlandse cryptocurrency broker BTC Direct heeft twee nieuwe munten toegevoegd: Ripple en Bitcoin Cash. Dat meldt het bedrijf in een blogpost. Hiermee gaat het bedrijf uit Nijmegen direct de concurrentie aan met de Anycoin Direct en Litebit.

Het bedrijf lijkt een aparte keuze te hebben gemaakt over de naamgeving van Bitcoin Cash (BCH). In de blogpost noemt BTC Direct namelijk Bitcoin Cash, stelselmatig ‘Bcash’. De onderneming zegt hierover zelf het volgende:

Na het nieuws van onze prijsverlaging hebben we vandaag weer goed nieuws voor jullie! Vanaf vandaag (vrijdag 8 juni) kopen en verkopen wij bcash! Bcash is een andere benaming voor bitcoin cash (BCH). Om verwarring met bitcoin te voorkomen noemen wij het dus bcash.

De keuze is vooral apart omdat grote exchanges als Bitstamp, Coinbase Pro en Kraken de munt allen gewoon Bitcoin Cash noemen. De naam Bcash wordt dan ook gezien als ‘kleinerend’ en onprofessioneel.

Thijs van Zutphen

Thijs van Zutphen is cryptocurrency enthousiasteling van het eerste uur. Sinds 2012 is hij bezig met bitcoin en andere blockchain-projecten. Voor CryptoSpot schrijft Thijs regelmatig nieuwsberichten en opiniestukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *