HTC lanceert een blockchain telefoon

HTC ontwikkelt een nieuwe Android-telefoon die wordt aangedreven door blockchain-technologie. De telefoon, genaamd Exodus, zal een universele portemonnee en een ingebouwde veilige hardware-enclave bevatten om cryptocurrencies en gedecentraliseerde applicaties te ondersteunen.

HTC heeft de maker van zijn virtual reality-headset Vive, Phil Chen, aangesteld en hij zal verantwoordelijk  zijn voor alle blockchain- en cryptocurrency-gerelateerde initiatieven van HTC, waaronder Exodus.

Het bedrijf is van plan een native blockchain-netwerk te creëren met alle exodus-telefoons als knooppunten om cryptocurrency-handel tussen telefoongebruikers mogelijk te maken. Chen zei zelf het volgende:

“Through Exodus, we are excited to be supporting underlying protocols such as Bitcoin, Lightning Networks, Ethereum, Dfinity, and more. We would like to support the entire blockchain ecosystem, and in the next few months we’ll be announcing many more exciting partnerships together.”

HTC overweegt ook om cryptocurrency te accepteren als betaalmethode voor de telefoon, hoewel de prijs nog moet worden bepaald. Hier is een glimp van de producttekeningen voor Exodus:

Thijs van Zutphen

Thijs van Zutphen is cryptocurrency enthousiasteling van het eerste uur. Sinds 2012 is hij bezig met bitcoin en andere blockchain-projecten. Voor CryptoSpot schrijft Thijs regelmatig nieuwsberichten en opiniestukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *