Gemini gaat Zcash toevoegen aan exchange

De cryptocurrency exchange Gemini heeft aangekondigd Zcash toe te voegen aan haar platform. Het Amerikaanse bedrijf is eigendom van de tweelingbroers Tyler en Cameron Winklevoss, ook wel bekend als de ‘Facebook-tweeling’. Het New York Department of Financial Services (NYDFS) heeft toestemming gegeven voor het toevoegen van de cryptocurrency.

Naast Zcash lijken ook de cryptovaluta’s Bitcoin Cash en Litecoin te worden toegevoegd, althans dat meldt de website van Forbes. Cameron Winklevoss zei zelf het volgende over het nieuws:

Our approval makes Gemini the first licensed Zcash exchange in the world. It also makes the NYSDFS the first regulatory agency in the world to supervise Zcash.

Achtergrond

Gemini geldt als een belangrijk handelsplatform voor Amerikanen en is actief in 48 staten. Daarnaast is de website ook beschikbaar in Puerto Rico, Canada, Hong Kong, Singapore, Zuid-Korea en het Verenigd Koninkrijk. De handel van Zcash (ook wel ZEC) zal op 22 mei 2018 worden aangezet op de site.

Thijs van Zutphen

Thijs van Zutphen is cryptocurrency enthousiasteling van het eerste uur. Sinds 2012 is hij bezig met bitcoin en andere blockchain-projecten. Voor CryptoSpot schrijft Thijs regelmatig nieuwsberichten en opiniestukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *