Venezuela werft burgers voor cryptocurrency mining

Venezuela roept de burgers op om cryptocurrency mining bedrijven in het hele land te bouwen. De regering heeft een crypto-mining programma opgezet waarvan president Nicolas Maduro hoopt dat het minstens 1 miljoen mensen zal aantrekken, zoals universiteitsstudenten, werklozen, alleenstaande moeders en daklozen.

Maduro zoekt crypto-miners

De president van Venezuela, Nicolas Maduro, heeft een programma gelanceerd om burgers aan te moedigen mining bedrijven in het hele land op te zetten. In Caracas zei hij dat jonge mensen ‘met moed geïnfecteerd’ moeten zijn en ‘cryptocurrency-bedrijven in heel Venezuela’ moeten opzetten, ‘meldde Telesur deze week.

Dit programma heet “Plan Chamba Juvenil Digital (Jeugd Digitaal Werkplan)”, voegde de nieuwsuitzending eraan toe en merkte op dat de registratie voor het programma op 15 april begint en de regering hoopt dat “het programma ten minste een miljoen studenten zal aantrekken”. Maduro tweeted:

Attention, young people!…Today Chamba Juvenil Digital emerges to allow youths to form cryptocurrency farms that can mine world currencies. Because Venezuela does not give up!

De Petro versterken

Volgens Telesur hoopt Maduro dat deze cryptocurrency mining bedrijven “de petro” zullen versterken. De nieuwe Venezolaanse digitale valuta zelf is echter al geprexiteerd. “Aan het begin van het voorverkoopproces zal de hele kwestie in de digitale wallets van de Republiek staan”, stelt de whitepaper van de valuta.

De voorverkoop van de petro begon vermoedelijk op 20 februari. Maduro beweerde dat het “tijdens de voorverkoopperiode meer dan US $ 5 miljard had gegenereerd en vanaf 10 maart meer dan 186.000 gecertificeerde aankopen had geregistreerd”, zo meldde Telesur.

Thijs van Zutphen

Thijs van Zutphen is cryptocurrency enthousiasteling van het eerste uur. Sinds 2012 is hij bezig met bitcoin en andere blockchain-projecten. Voor CryptoSpot schrijft Thijs regelmatig nieuwsberichten en opiniestukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *