PayPal-gebruikers ontvangen waarschuwingsmail voor cryptocurrency

Deze week rapporteerden PayPal-gebruikers een officieel ogend e-mailbericht van PayPal te ontvangen waarin gebruikers werden gewaarschuwd voor “activiteiten met betrekking tot de handel of overdracht van crypto-valuta’s die verboden zijn volgens ons beleid voor acceptabel gebruik”, waarbij de ontvanger wordt gevraagd “elke activiteit te staken die resulteert in de handel of overdracht van crypto-valuta.”

paypal-cryptocurrency

Het twee decennia oude populaire online betalingssysteem omvat oprichters zoals Peter Thiel en Elon Musk. De omzet van het bedrijf is standaard gerangschikt in miljarden en is actief in meer dan 200 markten en in 25 valuta’s over de hele wereld. PayPal wordt vaak gezien als een directe concurrent van cryptocurrencies, die hun gecentraliseerde bedrijfsmodel willen verwijderen van alledaagse transacties. Het bedrijf heeft tegenstrijdige uitspraken gedaan over crypto in het algemeen en bitcoin in het bijzonder, maar het valt niet te ontkennen dat ze de toekomst kunnen zien, want net deze maand werd ontdekt dat het bedrijf crypto-gerelateerde patenten had aangevraagd.

Thijs van Zutphen

Thijs van Zutphen is cryptocurrency enthousiasteling van het eerste uur. Sinds 2012 is hij bezig met bitcoin en andere blockchain-projecten. Voor CryptoSpot schrijft Thijs regelmatig nieuwsberichten en opiniestukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *